Planificarea fericirii

12985454_10209416988960717_8809958026574898461_n

N-am făcut niciodată din fericire un scop în sine.Am considerat mai curând importantă îmbogățirea mea sufletească cu oameni frumoși, experiențe amețitor de plăcut aromate, timpi frumoși răsfirați între ceea ce iubesc: cărți, muzica, un vin bun și o bere rece, atunci cand am chef, o masă gustoasă și un pat în care să-mi odihnesc oasele obosite.

Am învățat de-a lungul vieții mele, insignifiantă dealtfel, că nu fericirea este scopul primordial. Și nici ultim. După ce am mai crescut am simțit că fericirea nu doar că nu-mi e necesară, dar nici măcar nu este dezirabilă. În schimb, am trunchiat-o și mi-am făurit timpi de așteptare între două plecări, în gări sau în aeroport. Și mai apoi am învățat să mă bucur de MINE INSĂMI.

Nu mi-am planificat niciodată sentimentele și nici oamenii pe care i-am iubit. Nici pe cei pe care i-am pierdut nu mi i-am planificat. Am planificat doar cariera, examenele, materiile de studiat, paginile pe care trebuie să le citesc, viața pe care mi-ar fi drag să o trăiesc. De fiecare dată am fost dată peste cap de noi elemente pe care nu le-am prevăzut inițial. M-am bucurat mereu de ceea ce am găsit într-o grădină, într-o carte, într-un apartament, într-un suflet.

A ne planifica însă, fericirea, este esențial. Chiar și pe cea pe care nu ne-o dorim. Există fericiri la care visăm, noaptea, când suntem singuri. Există mai apoi vise și dorinte care se pot transforma în fericiri. Important este să ne căutăm fericirile în noi înșine. Atât timp cât ele există PRIN celălalt, nu mai sunt fericiri pure. Am invitat o prietenă dragă, săptămâna trecută, să își facă o listă. Nu era vorba despre fericire, era vorba despre unele motive pe care le-a avut atunci când a făcut o anume alegere. Nu știu încă lista. Dar știu că planificarea te ajută să păstrezi un drum drept. Să îți faci ordine în priorități. Să înțelegi esența și rostul. Să îți recompui fericirea din nimic.
Să crezi și să speri. Să ordonezi în sertare sentimente, gânduri, trăiri, oameni. Și să alegi o CALE asumată în conformitate cu ROSTUL tău.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s